Lev livet fra øverste hylde

Hvad mener jeg med at leve livet fra øverste hylde? Jeg tænker det er noget med at finde den højeste kvalitet muligt i de ting, der skaber værdi for os, og giver os… livskvalitet. Jeg fik f.eks. forleden dag den bedste kop kaffe jeg længe har fået. Bønnerne var af høj høj kvalitet, og kaffen blev brygget af min gode ven Anders, med stor dedikation og præcision. Og resultatet var bare derefter – en perfekt kop kaffe. Det fik mig faktisk til at overveje hvordan jeg selv kunne lave endnu bedre kaffe, men ikke kun kaffe. Hvordan kan man handle fra øverste hylde når det gælder de ting vi ikke bare køber for at blive mætte, men måske også for at blive glade. For at finde glæden ved noget der smager og ér godt. Kvalitet. Livskvalitet.

Hvorfor vil vi spise junk-food når vi ved det er junk?

Så tænker jeg også over hvorfor vi gladeligt propper os med ting der er af virkelig dårlig kvalitet. Junk-food… det ligger direkte i ordet junk at det er noget skidt. Det er forarbejdet mad, der er designet til at please de dele af hjernen, der håndterer sult. Når vi spiser junk bliver hjernen ved med at fortælle kroppen at vi skal fortsætte. Jo mere junk jo bedre, så kan vi overleve længe med al den energi vi lagrer på kroppen. Fedt… ikke? Der er folk der forsker i hvordan man kan producere mad der får os til at overspise, der er jo penge i lortet!
Har du nogensinde hørt en klage over at have overspist i kyllingesalat eller lignende? Når man spiser rent er det ret svært at overspise fordi kroppen tydligt signalerer hvornår den er mæt.
Så står mange af her og fordømmer sundhedsapostlen, men det er jo ikke noget vi IKKE ved. Det jeg vil frem til er at jeg faktisk synes jeg spiser langt bedre nu end tidligere, hvor jeg gjorde det sundhedsapostlene normalt prædiker – mindre fedt, magert kød, masser af fuldkorn og grøntsager.

Eksperimenter med madlavning efter helt enkle principper

Jeg kører masser af grøntsager, masser… yes MASSER af fedt, og moderat kød/protein, men ingen fuldkorn, og et minimum af sukker og kulhydrat. Det betyder at alle de krumspring jeg gjorde tidligere for at leve ‘sundt’ ikke er nødvendige mere, så nu kan jeg godt putte fløde i sovsen, spise bacon, rigtig smør osv. og bruge de ting i madlavningen der giver virkelig god smag, så nu smager maden bedre, jeg bliver mæt på en bedre måde, og overspiser ikke. Og så synes jeg det er nemt. Hvis man har en masse basis-grøntsager (spidskål, broccoli, blomkål, salathoveder, røde pebre, løg, hvidløg osv. osv.) så finder man bare ud af hvad der skal til. Hvad har man lyst til… kød, kylling, laks, svin… eller ingen kød i et par dage. Jeg synes det er blevet sjovere at lave mad, fordi man bare sætter sammen efter hvad man har lyst til.
Jeg har også opdaget at jeg sagtens kan starte ud efter én opskrift, men undervejs ændre en masse ting og slutte et helt andet sted end jeg startede.

Find ud af hvordan du kan få kvalitet ind i din hverdag

Nu er min drøm på længere sigt at komme op på øverste hylde med alt det vi køber. Grøntsager f.eks. altid fra Årstiderne, og så måske finde en økologisk gård i nærheden, hvor man kan få kød, æg osv. fra – det lyder igen lidt frelst, men det er jo vores måde at leve på nu, der belaster kloden. Så vil mange pege på kød og kødproduktion, som den værste belastning, og der er jeg ganske enig. Med den måde vi storproducerer kød på så ér det ikke bæredygtigt, så vi kan starte med os selv som forbrugere, ved for det første at spise mindre kød, men også kød fra bæredygtige landbrug. Fisk fra bæredygtigt fiskeri osv. osv.
Det ér en jungle, og vejen synes uendelig lang, men vi sætter jo faktisk en dagsorden for de steder vi handler, hvis vi undgår at købe de forarbejdede eller dårlig producerede fødevarer og i stedet efterspørger rigtige fødevarer.

Er der grund til at være kritisk overfor hvordan vi spiser?

Jeg er ikke fanatiker, så jeg handler de samme steder som alle andre, og er ikke 100% økologisk, men det er noget jeg gerne vil arbejde mere henimod, for at oppe min egen livskvalitet. Ikke kun pga. et sundhedsperspektiv, men også ift. den her tanke med at handle på øverste hylde. Købe noget man kan smage er kvalitet og giver bedre livskvalitet. Jeg har tænkt virkelig meget over det her med hvorfor vi IKKE er mere kritiske og har større fokus på vores sundhed end hvad vi har, og hvorfor vi accepterer risikoen for livsstilssygdomme, når det ikke er nødvendigt. Det er let at vælge fra, men jeg tror ikke vi ved hvor let det er, og det behøver heller ikke være dyrere, som nogen kan mene at leve ‘rent’ er.
Man spiser jo mindre, men bedre, og når man spiser mere kvalitet bliver kroppen hurtigere glad og kører optimalt. Så sparer man på alle de ting man overspiser, trøstespiser, spiser fordi man er ‘lækkersulten’ osv. osv.
Det er nok det her med at vi tror det er lettere at købe frysepizza eller færdigretter, fremfor at lave det når vi kommer trætte hjem fra arbejde. Men hvad med at fokusere på hvorfor vi er trætte efter en arbejdsdag… er det for lidt søvn, forkert kost, en masse blodsukker-udsving i løbet af dagen? Formodentlig… det bliver en kedelig ond cirkel og det hele kommer mere til at handle om at klare sig igennem, i stedet for at nyde dét at lave et måltid mad til sin familie eller til sig selv.
Her må folk gerne kaste lidt op i munden, men jeg er begyndt at nyde at lave mad, også i hverdagen!

Så på sådan en dejlig søndag, er min lille opfordring til dig at du tænker over hvordan du kan øge din livskvalitet, hvilken hylde du handler fra og hvorfor… jeg har da nogle ting jeg skal arbejde med selv har jeg fundet ud af efter jeg fik den gode kop kaffe, så Anders… tak for kaffe 🙂

Hvis du vil ændre din livsstil er du nødt til at gøre noget

Først og fremmest taaaaaaaak for den overvældende respons på offentliggørelsen af denne blog. Der har været virkelig mange gode reaktioner og spørgsmål. Både erfaringer fra lignende forsøg på at ændre livsstil, helt andre opfattelser af kost og motion og RIGTIG mange overbevisninger, som måske er dét der er mest interessant at dykke ned i, hvis man vil ændre noget. For… kan vi ikke godt blive enige om at, hvis du vil ændre din livsstil er du nødt til at GØRE noget?

Du skal have hovedet med, før du kan gøre noget ved kroppen

De typiske spørgsmål eller kommentarer jeg har fået har jeg allerede prøvet at svar på i denne blog FAQ, men jeg vil her lige genopfriske eller uddybe nogle af de typiske forbehold overfor at ændre på noget i sin nuværende livsstil.
Først og fremmest er der hele det mentale aspekt. Du skal simpelthen havde hovedet med før du kan gøre noget ved kroppen. Der er rigtig mange mentale faktorer, der kan forhindre dig, eller gøre en livsstilsændring svær.
Hvorfor er vægttab vigtigt for dig? Er det fordi du vil se godt ud? Eller er det et kortsigtet mål fordi det snart er sommer, eller du skal giftes og vil se godt ud, eller er det fordi du synes du har problemer med helbredet, er i dårlig form, har fået en diagnose? Der kan være rigtig mange årsager til at vi har fokus på et vægttab, men lige så mange bagvedliggende årsager vi måske ikke selv er bevidst om.

Hvor er dit fokus, og kunne det gavne at flytte fokus væk fra vægttab?

Et vægttab kan også være en løgn vi klynger os til for at hænge alle mulige andre problemer op på den lille krog der hedder ‘når bare… jeg har tabt mig’ og her er en grundig gennemgang af hele ens livshjul en rigtig god øvelse at give sig selv, så man kan afklare om der måske er andre faktorer man skal tage med i den ændring man ønsker. Det kunne jo være at det vægttab man er så fokuseret på i virkeligheden kommer af sig selv, hvis man f.eks. ændrer fokus til jeg vil ha’ mere energi i dagligdagen og bruger nogle af de værktøjer man kan bruge til dét. Mere søvn, mere vand, mindre sukker, moderat aktivitet (ikke overtræning) osv. osv.
Så er man i proces, og mærker efter på nogle andre parametre end kun vægt vægt vægt.

Kig i spejlet fremfor på vægten

Det er faktisk sådan at mange der omlægger kost og begynder at smide fedt hurtigt, måske ikke ændrer deres vægt væsentligt, men det betyder jo intet hvad der står på vægten. Det betyder noget hvad du ser i spejlet. Vægten er bare et udtryk for noget tyngdekraft og hvad ens krop i øjeblikket er sammensat af ift. væske, muskler, knogler osv. osv. Dét kan variere fra dag til dag, time til time, så brug spejlet eller tag billeder af dig selv og se hvordan du udvikler dig.

Kulhydrater er ikke et ‘enten eller’, men kan være et ‘både og’

Ok, så den mentale afklaring er nummer et før du kaster dig ud i at ændre livsstil. Næste step er at afklare hvad der er af muligheder og værktøjer. Det er igen forskelligt fra person til person. Bare i den respons jeg har fået har der ikke været to der har haft samme udgangspunkt. Så, hvem er du og hvilke ting kunne man stykke sammen til dig? Hvad er dine foregående erfaringer og er der måske nogle overbevisninger der skal arbejdes på.
Den typiske overbevisning, som jeg har hørt fra næsten alle der har nærlæst lidt hvad jeg selv gør, er det her med at ‘jeg kan ikke undvære kulhydrater’. Dét er superspændende – for hvad er kulhydrater lige, og hvor mange har jeg brug for, hvor mange har du brug for?
I dagens podcast hørte jeg en læge, der argumenterede FOR kulhydrater, men udfra en ret god pointe hvor han både ift. vægttab og behandling af diabetikere arbejder med at sætte sine patienter på en basal paleo-diæt, med en meget lille procentdel kulhydrat og disse udelukkende fra grøntsager. Væk med… selvfølgelig alle forarbejde fødevarer, alt brød, korn og gryn, mælkeprodukter, æg og sågar medlemmer af natskyggefamilien (tomater, kartofler mm.). Effekten kommer hurtigt (som jeg selv oplevede uden dog at droppe mælk, æg og tomater… det ‘vidste jeg ikke’ på dét tidspunkt) og patienterne oplever alle de gode effekter. Vægttab, mere energi, sundere hud, hår, sexlyst stiger, og bare generelt bedre mærkbart helbred og livsstil.

Start med at nulstille din krop og forsøg så med at introducere div. fødevare igen

Efter et stykke tid kan man så opleve at stagnere, og hér kan man så introducere f.eks. kulhydrater i kosten, men måske ikke i de mængde vi i dag opfatter som normalt, hvor det er 3/4 af tallerkenen der er dækket af ris, pasta, kartofler el. lign. Det er måske 1/4 del kulhydrat og så må man eksperimentere og jonglere med de værktøjer der er til rådighed. Lægen her advarede også mod at dyrke udholdenhedssport UDEN indtag af kulhydrat, og dét har jeg skrevet et andet blog-indlæg om hvor der netop argumenteres FOR at man kan dyrke udholdenhedssportsgrene og faktisk optimere sine resultater på ren fedtforbrænding. Så bliver man jo forvirret, hvem har ret og hvem tager fejl. Som lægen sagde så er der ingen der ved hvad der er rigtigt, man kan kun formidle den viden man har lige nu og her og løbende følge med i hvad der kommer af ny forskning, MEN… allervigtigst, man må lære at blive sin egen sundhedsguru, hvad virker for mig, hvad virker ikke, og HVOR kan jeg få inspiration og nye værktøjer jeg kan teste i min proces med at ændre livsstil.

Så kulhydrat er et godt eksempel på at det ikke behøver være enten eller, men mere hvad er ‘gode’ kulhydrater, hvilken mængde virker for dig osv. osv.

Tæller du kalorier? Hvilke kalorier?

Næste ting er lidt det samme. Der er rigtig mange der tæller kalorier, og det har jeg også selv gjort. Det er jo ikke kun mængden af kalorier, altså hvad man indtager ift. hvad man forbrænder, men igen kvaliteten af kalorierne. Hvad vejer mest et kilo fjer eller et kilo bly??? Det vejer det samme, men er ikke det samme. På samme måde med kalorier. Fint at tælle og holde øje med forholdet mellem indtag og forbrænding, hvis det giver en motivation eller en kontrol over den proces man er i, men sørg for at de kalorier der kommer ind er gennem ‘rigtig mad’, ikke junk.

Der må da være én ting du kan ofre på sundhedens alter… en kartoffel måske?

Sidste ting er den søde tand. Her kan jeg sgu’ ikke hjælpe så meget, da jeg ikke rigtig har være den store kage- eller slikspiser. Måske har jeg alligevel et tip. Af alle de ting du gerne vil have, hvilken en er du så villig til at ofre? Er et glas vin vigtigere end et stykke kage? Kan du undvære sodavand til maden til hverdag? Kan du helt undvære sodavand? Nogen gange kan det hjælpe at kigge på alle ens ‘laster’ og tage en beslutning om bare at vælge én fra. Og hvis man kombinerer det med nogle af de ting jeg skriver om kan gavne at tage ud ad kosten, så har man masser af muligheder for at vælge fra. Vil du hellere have en sodavand end 2 rundstykker hver dag? Vil du hellere have en fyraftensøl i stedet for den 3/4 del kartofler der dækker din tallerken osv. osv. Der er rigtig mange ting man kan starte med at tweake, så man ikke føler man skal ændre ALT på én gang for at starte en ændring af ens livsstil. Find de steps der giver mening for dig og spørg en der kan hjælpe, hvis det bliver svært.

Ønsker alle en rigtig dejlig weekend, og tøv ikke med at give feedback – er mine indlæg for lange, for nørdede, for ligegyldige, eller?

 

 

Sammensæt din livsstil og kost efter hvad der giver mening for dig

Yes, har sagt det før, livsstil og kost skal give mening for dig. Måske ved du allerede hvad du skal gøre ift. kost, motion osv., du følger alle de gængse råd; spis mindre, træn mere, spis fedtfattigt, undgå kød, spis fuldkorn osv. osv., men har du rykket dig? Hjælper det? Er du kommet derhen du gerne vil være, eller har du accepteret at du ikke kan komme derhen du vil? At du er ‘for gammel’, eller at det også var urealistisk at tro du kan komme tilbage til den krop du havde som 20 årig?

Lad være med at lyve for dig selv

Igen må jeg sige vi bliver snydt af vores egne forestillinger, og den logik vi bygger på den generelle forståelse af, hvordan vi som mennesker udvikler os og ældes. Igen må jeg påpege at det altid falder sammen med at vi begynder at tage kilo på når vi får børn og køber hus, at vi skyder skylden på den manglende tid til træning og fokus på os selv. Jeg gik selv over 15 år og kæmpede mod de irriterende ekstra kilo, som jeg bare nægtede skulle snige sig ind på mig, men som da det var ‘værst’ gav mig en vægt lige over 90 kilo… hvor jeg troede det var muskelmasse fordi jeg styrketrænede lidt. I guder hvor man kan lyve for sig selv. Jeg var da bare ved at blive far-fed og min eneste viden når det handlede om vægttab var; mere træning, mindre kalorier, mere træning, mindre kalorier.

Det er ikke et spørgsmål om ‘spis mindre – træn mere’

Heldigvis syntes jeg at træning var sjovt. Fysisk aktivitet er en vigtig og meget stor værdi for mig, en del af min livsstil, så at skrue op for træningen var ikke et problem. Problemet var at det fik mig ned på et acceptabelt vægtniveau, men aldrig fik mig helt derhen jeg ville. Og når man ikke har andre værktøjer end; ‘mindre kalorier – mere træning’, så tænker man jo at det er forhold som alder, ændringer af forbrænding osv., der er skyld i at man tager de ekstra kilo på, er træt, har udsving i energien osv. osv.

Der er så mange værktøjer du kan bruge

SÅ… forestil jer lige hvad der skete da jeg fandt ud af at der er en MASSE værktøjer man kan bruge for at finde ud af lige præcis hvordan man ikke blot kan smide de mange eller få overflødige kilo, men også få meget mere energi, undgå både hyppige sygdomme som maveonde, forkølelse, hoste osv. osv., måske endda livsstilssygdomme??? Fun fact (måske ikke så sjovt) – du bestemmer 100% selv om du vil diagnosticeres med diabetes… det er 100% livsstilsrelateret. Argumenterne er simple, men jeg tror også det er gældende for andre af de slemme livsstilssygdomme vi rammes af, og som rammer flere og flere. Igen må jeg spørge… hvorfor vil folk ikke ændre livsstil, hvis den livsstil 90% af befolkningen har i dag giver… livsstilssygdomme. Hvorfor er vi villige til at blive medicinerede når det ér gået galt, fremfor at… forebygge er fa’me det forkerte ord, men leve efter helt simple principper, der flytter os fra risikogruppen over i  de desværre for få procent der giver kroppen de bedste forudsætninger for at fungerer optimalt.

Sådan blev jeg overrasket over hvor nemt det var

Det ér helt simpelt hvordan man med få tiltag (eller fravalg) kan opnå store resultater i ens egen generelle sundhed. Det kan dog være SUPESVÆRT at implementere og skifte til en ny livsstil, upåagtet at denne kan give dig lov til at æde og drikke godt, og ikke være på kur, men bare være og leve godt. Jeg skiftede alle de dårlige parametre fra én dag til den anden. Og det var nemt for mig. Jeg har ikke en sød tand, har ikke behov for kage og slik, men elsker rugbrød og troede jo ikke at ris, kartofler, franskbrød og fuldkornsbrød eller brød generelt var noget jeg skulle passe på.
Jeg troede vin, øl og chips var mine store laster, der fastholdt mig i ikke at kunne smide de 4-5 kilo for meget jeg syntes jeg slæbte rundt på.
2 uger uden sukker, kulhydrater og stivelse og jeg var ned på under 80 kg. for første gang i over 15 år!!!

Når du kender værktøjerne skal du finde din egen vej

Så virker dét – ja for mig gjorde det. Så har man lyst til at råbe det ud til alle. Har lyst til at hive folk væk fra løbebåndet og skrige at der er en nemmere vej. Jo mere man så nørder med både psykologien, videnskaben og praktikken bag vægttab eller livsstilændringer finder man så også ud af at det er individuelt. Så… når en kur udråbes til at være den bedste, en træningsform den mest effektive, et vægttabsprogram det mest optimale osv. osv. så glem det.

Du er dig. Du er et sted i livet og har en masse baggage med dig. Måske spiser du sundt, men har aldrig trænet fordi det ikke giver mening for dig. Eller du træner sindsygt meget, men spiser også meget junk… fordi du er 20 år, eller måsker er du +40 og kan ikke forstå at al din træning ikke giver bedre resultater. Der er så mange kombinationer, men min forståelse er at jo flere værktøjer du har, jo bedre kan du finde DIN vej til hvem du gerne vil være. Jeg kan give det basisudgangspunkt du kan starte fra, og så kan jeg hjælpe dig med alle de hacks, tips og tricks jeg har lært i min egen afdækning af området.

Derfor synes jeg det er vigtig for mig at give videre

Håber igen ikke jeg jinxer noget, men siden min sammensætning og justering af hvordan jeg spiser og træner, har jeg ikke været syg (trods alle omkring mig her i vinterperioden har været nede), mit energiniveau har været helt i top, og min træning og ikke mindst restitution har været bedre end jeg nogensinde har oplevet, selv da jeg trænede taekwondo på eliteniveau.
I bund og grund føler jeg mig stærkere både mentalt og fysisk end da jeg var 20… men måske er det fordi jeg ikke kan huske hvordan jeg havde det som 20 årig 😉

Jeg vil så gerne dele min viden og få flere folk til at forsøge med små ændringer at få store resultater. Og man behøver ikke at gøre alt på en gang som jeg… mange har bedre held med én ting ad gangen. Hvis du f.eks. drikker meget sodavand, så start med kun at skifte dét til vand – 100% sikkert at du vil tabe dig. Sover du 4-5 timer om natten så prøv med 8 timer – 100% sikker du vil tabe dig. Spiser du lyst brød, drop dét et par uger – 100% sikkert du vil tabe dig. Det ér supersimpelt, men vi er så magelige og gider ikke ændre noget. Faktisk i en grad at vi hellere vil medicineres end at skifte livsstil!!!

Der er kun én der kan tage ansvar for dit liv… og det er IKKE din læge… det er DIG, så er det hele ‘godt nok’ eller vil du ha’ det skal være godt?

Go’ weekend og godt liv 🙂

Er du sulten når du spiser?

Det er et simpelt spørgsmål, men mange af os har ikke rigtig prøvet at mærke sulten. Vi har dybt indarbejdede spisemønstre, så det her med at lytte på kroppen og spise når sulten er der, er fremmed for mange.
Morgenmad er blevet en sjældenhed for mig. Dog spiste jeg en god morgenmad fredag morgen. Torsdag aften havde jeg og fruen været ude at spise fint med et vennepar, hvor vi fik supergod mad og vinmenu. Der var ikke som sådan noget jeg var udfordret med, der var sågar en af retterne der havde kimchi, dog ikke i de portioner jeg æder. Det eneste jeg nok skulle ha’ holdt mig fra var en lillebitte æbletærte og en cocktail med noget kaffelikør og havtornskum, der var mega-mega sød, sikkert fuld af sukker, så jeg fik et ordentligt blodsukkerrush dér, men ikke noget jeg tænkte over. Det var bare sådan lidt for meget sødt og kvalmt.
Det sjove var dog at jeg var mega-sulten da jeg vågnede næste morgen?!? Jeg ved ikke om det har noget at gøre med at kroppen havde fået anden mad og mere sukkerholdig mad, men mængdemæssigt havde jeg jo fået mad nok til at jeg ikke burde vågne sulten.
Så måtte der en omelet til for at få systemet klar igen… til gengæld sprang jeg så frokost over – omeletten holdt mig kørende hele dagen.

Spiser du i forhold til hvad du har brug for af energi?

Jeg kørte en til til Odense for en uges tid siden og arbejdede fra Odense-kontoret. Om morgenen havde jeg fået min kaffe og ikke spist siden aftensmaden dagen før.
Ved frokost-tid begyndte folk at hente mad, og spurgte også om jeg skulle ha’ noget med, hvortil jeg takkede nej. Jeg var ikke sulten… og det eneste jeg havde gjort var at sidde i en bil 2-3 timer, så havde jeg godt nok slæbt noget udstyr fra bil til kontoret og taget trapperne et par gange, men ellers ikke rigtig noget. Og så skulle jeg jo bare køre 2-3 timer igen den anden vej, så det var jo ikke fordi kroppen havde brug for en masse brændstof. Jeg er begyndt at tænke rigtig meget på hvad jeg har brug for af mad, og når man ved det ikke er et problem at føle sult, så finder man jo en løsning, hvis man for alvor er sulten.

Hvad mon der gemmer sig i de krydderiblandinger der skal tilfredsstille vores smagsløg?

Sådan en dag som i Odense kan da jeg godt mærke sulten når det er sidst på eftermiddagen. Dog ikke før – har jeg fået noget fedt at starte op på, så er det rigeligt, også til hjernen, og jeg oplever ikke udsving eller træthed på noget tidspunkt. Og så er jeg bare rigtig rigtig glad for at spise når aftensmaden bliver serveret og nyder maden. Jeg kan også mærke præcis hvad jeg har lyst til at spise og ikke spise. Det er helt tydeligt hvilken type kød jeg har lyst til og hvilke grøntsager. En underlig ting der er sket er at jeg har fået det rigtig svært med krydderiblandinger.
F.eks. hvis vi skal have mexikansk mad os der bliver tømt en mexi-krydderiblanding i oksekødet – det er som om det smager helt syntetisk, hvilket det måske også er, men der ér jo rigtig mange e-numre og tilsætningsstoffer i krydderiblandinger, som garanteret ikke gør noget godt. Salt og peber og ikke det udvaskede helt mineralfattige normale salt, så kører det 🙂

Dine smagsløg udskiftes løbende – gi’ dem noget godt

Fun fact er at vores smagsløg skiftes løbende med mellem 10-14 dages mellemrum. Det betyder også at man når man skifter sin kost og ikke forvirrer smagsløg, eller trætter dem med ekstremt kunstige smagspåvirkninger, begynder at kunne smage mere og andet i en naturlig og ‘ren’ kost. Mad smager bare af mere og man bliver bedre og bedre til at finde ud af hvad kroppen har lyst til… fordi den nok har brug for det.

Så fra at man fodrer kroppen med fastfood, eller bare dårlig mad, og hjernen ikke kan sende andre signaler end ‘øhhh – gi’ mig bare mere… jeg har endnu ikke fået det jeg har behov for’, og til at man kan finde lige præcis de grøntsager, det fedt og det protein man har behov for… det er intet mindre end fantastisk og mega-tilfredsstillende.

I dag har jeg fået en kæmpeomelet med oksekød efter floorball, og selvfølgelig kimchi til at supplere, men ellers er det først nu hen mod aften at jeg begynder at tænke på mad. Og få lyst til at lave mad. Har set der er kommet kasser fra Årstiderne, så spændende hvad der gemmer sig af råvarer man kan lege med.

God søndag aften til jer alle 🙂