Hvordan laver man kimchi?

Et stort kinakål
En pose revne gulerødder (hvis du ikke gider snitte)
Kinaradise (tog et lille bundt almindelige radiser i stedet for en kæmpe kinaradise)
3-4 fed Hvidløg
1 Rødløg eller 2-3 skallotteløg
Et bundt forårsløg
2 spiseskefule rigtig salt
Ingefær (størrelsen af en tommelfinger eller efter behag)
Gurkemeje-rod (spidsen af en lillefinger)
1 æble
Chilipulver (efter ‘behag’)

Snit kinakål, løg, forårsløg, radiser og bland det med revne gulerødder og 2 spiseskefulde salt (rigtig salt, havsalt, bjergsalt, flagesalt). Massér det så salten begynder at trække væske ud. Stil en tallerken med vægt ovenpå blandingen og lad det smide væske en times tid.
Imens laver man en chilipasta ved at blende et æble, ingefær og gurkemeje-rod, hvidløg og masser af chilipulver eller knust chili.

Lad væsken fra kål-blandingen være (hæld evt. over i beholder mens du mixer chilipastaen ind i kålen.
Smid det i en plastikbøtte med tætsluttende låg på køkkenbordet ved stuetemperatur.
Efter to-tre dage begynder det at boble – så er fermenteringen i gang og du kan begynde at spise det og opbevare det i køleskabet.
Er der mug på skal alt kasseres!