FitFat fylder år og sådan bio-hacker du din flyvetur

Først og fremmest undskyld for sidste søndags manglende indlæg. Jeg ved jo at min enorme følgerskare sad og ventede spændt hele søndagen, for til sidst at måtte sande der ikke kom et indlæg. Hvorfor ikke? Det var dejligt vejr og vi havde planer hele dagen, så jeg sad med min dårlige samvittighed og solede mig, men jeg tænkte ‘pyt – det går nok endda’!

FitFat fylder år

Det er det første indlæg jeg har sprunget over, og dette lige præcis et år siden jeg faldt til floorball og rev min biceps af. Dén skade var grunden til at jeg begyndte at dykke ned i alternativ videnskab omkring vores krop, sind og hvordan vi kan komme i balance og blive bedre og mere hele mennesker.
Jeg har i dét hele år i gennemsnit hørt ca. 1 times podcast hver dag, så det er blevet til en del. Lad os runde det ned til 300 timers podcasts plus hvad jeg har suppleret med på nettet, artikler, pdf.’er osv. osv. Da jeg gik på universitetet havde vi forelæsninger à 3 timer, måske 6 stykker om ugen, så omregnet har jeg haft 100 forelæsninger i både traditionelle emner som vægttab, motion, kost, men også mere specielle emner som behandling med lyd, aromaterapi, infrarødt lys og hvordan dét kan bruges (f.eks. også til at øge testosteron), stråling og betydningen af alle de devices vi omgiver os med og lader os bestråle af. Vand, vandkvalitet og hvordan man kan give vand en frekvens, hvordan alt omkring os har forskellige frekvenser, hvordan musik både kan skade og helbrede og meget meget mere.

Den ultimative guide til airplane-hacking

Fly

Noget virker helt langt ude i skoven, andet giver mening, men uanset hvad tror jeg det handler meget om at være åben overfor alt, og så forsøge på egen krop, og selv lave konklusionen. Når jeg f.eks. hører én af mine favoritpodcasts kan jeg simpelthen ikke gennemskue hvordan den gode Ben Greenfield kan holde styr på alle de protokoller, biohacks og rutiner han benytter sig af for at være på toppen fysisk og psykisk hele tiden.

Et hurtigt eksempel. Når Ben flyver har han en række ting han gør for at blive mindst muligt belastet af alle de forfærdelige ting vi udsættes for når vi flyver. Dårlig luft, højt tryk, lav fugtighed, kraftig stråling, tidsforskelle osv. osv. Ok, her er lige hvad jeg kan huske han gør. Først og fremmest undgår han flymaden, han sørger for at være i ketose og spiser så en blanding af macadamia-nødder, mørk chokolade og chlorella-tabletter. Så køber han ekstra vand når han er på den rigtige side af security. Vand som han beriger med stevia (sødemiddel) så han ikke fristes af salgsvognens søde og salte sager, som vi i øvrigt har lyst til når vi flyver pga. dehydrering. Udover sødemiddel har han så også noget godt salt med, og elektrolyt-tabletter for også at binde væsken mest muligt.

Smør olie i næsen og tag dine kompressionssokker på

Han smører lidt olie lige under og i næsen for at kompensere for den tørre recirkulerede luft i kabinen. Lukker vinduet for at undgå høj UV-stråling, har kompressionstøj på, ikke kun sokker, men også tights og trøje. Så er der et spændende fun-fact, nemlig at den luft der er i kroppen udvides når vi trykket i kabinen stiger. Med andre ord har vi luft i systemet vi gerne vil af med, hvilket kan være svært når man sidder klemt inde mellem en masse mennesker man måske ikke kender. Som han nævner kan man håbe der er et barn man kan kigge bebrejdende på hvis man slipper en vind og alle efterfølgende forsøger at finde gerningsmanden… eller barnet. Det er også dét der gør vi skal trykudligne i ørerne ved op og nedstigning. Derfor er tyggegummi et fly-hack vi alle kender. Ben har så nogle tabletter med aktivt kul, som også kompenserer for for meget luft i systemet.

Svampe og cannabis før sovetid

FlymadSå prøver han at sove så meget som muligt og resten af tiden er han så produktiv som muligt (skriver blog, artikler mm.). For at sove har han så yderligere et par rutiner… det skal ikke være ligetil at flyve en tur. Han har en speciel nakkepude til at støtte hovedet, så har han sin egen sovemaske og lyd-blokerende hovedtelefoner… ikke trådlåse, da de jo benytter stråling til at bære signalet, så Ben’s headphones er med ledning.

Han tager så lige et par dråber CBD-olie, ja, sådan lidt cannabis-olie, som dog ikke er så kraftigt at han bliver taget af narkohundene i lufthavnen.
Sammen med sine cannabisdråber æder han lige et par pulverpakker med svampemix, som normalt blandes op med f.eks. varmt vand, men han spiser det bare for at få en søvndyssende effekt. Så går han ud som et lys og sover typisk et par timer.

Lys i ørerne og fødderne i jorden

Når han så vågner er det tid til at være produktiv. Han har både noget der hedder en human charger, som er blåt lys der lyses ind i… ørerne. Det efterligner solens lys og fortæller kroppen at det er morgen. Han har også briller der gør det samme, bare til øjnene.
Så er der bevægelse. Kompressions-tøjet gør sit, men det er ikke nok, så hver gang Ben går på toilettet laver han 20 squads. Og dét ved alle der har benyttet fly-toiletter, må være en krævende disciplin med så lidt plads.
Så strækker han sig, kører skulderrotationer, nakkestræk mm. Når han lander bruger han (afhængigt af tidszoner mm.) sine lydterapi-ting for at justere sig til døgnrytmen det nye sted, og så kan dét at ‘grounde’ med det nye sted være en stor hjælp til at undgå jet-lag. Man finder simpelthen hurtigst muligt noget rå natur, en græsplæne, noget hav eller lignende og planter sine bare tær’. Så har man kontakt til det nye sted… woooooooohhhh 🙂

Det må ikke blive svært at leve optimalt

Så værsgo’ – bare tag de råd med I vil, hvis I flyver meget og gerne vil komme ud af flyet så upåvirkede som muligt. Min pointe er at en mand som Ben Greenfield, der ér en menneskelig forsøgskanin og har arbejdet med det her i over 10 år, har samlet rigtig meget op gennem årene, og konstant tester hvad der virker og ikke virker – på ham. Og jeg tror ikke han synes det er svært, det er bare rutiner han ikke tænker over mere.

Status efter et år

Her et år efter jeg trådte ind og opdagede der fandtes et kæmpe vidensområde, med masser af værktøjer, har jeg skifte mange rutiner og har selv nogle ting som normale individer finder sære. Jeg holder fast i det der virker og smider det der ikke virker væk. Det vil jo med tiden også samle sig til måske flere sære principper og rutiner, men så er det jo fordi det virker. Jeg er taknemmelig over jeg helt selv sørgede for at skvatte og skade mig selv så jeg kunne skydes ind på dette alternative spor, der har givet mig rigtig mange gode ting, udover det oprindelige mål som var vægttab.

Energi, fokus, udholdenhed, bedre humør, større produktivitet, personlig og professionel udvikling og bare en langt større selvtilfredshed.

Se et af de første blog-indlæg hér

Der er ingen undskyldning for IKKE at gøre noget

Vi har allesammen ansvaret for os selv, og der er ikke nogen undskyldning for IKKE at gøre noget, hvis der er noget der nager, hvadenten det er fysisk, psykisk, socialt eller professionelt. Der er altid et eller andet man kan gøre, man skal bare kende værktøjerne og lave sin egen strategi. Hvad er vigtigt for mig, er det et vanvittigt fokus på sundhed? Er det at have overskud til min familie? Mine venner? Er det at opleve en masse, rejse ud i verden, eller opleve de små mirakler lige rundt omkring os. At sidde i solen med et koldt glas hvidvin, at ligge i sofaen og se serie?

Det eneste jeg skal optimere nu er min græsplæne

Der er ikke noget rigtig eller forkert, men der er måske et ‘er det dét her der er optimalt for mig, eller hvor kan jeg optimere?’ Så med dette eksempel på extreeeeme airplane-hacking og en status efter et år, ønsker jeg jer alle en fantastisk solbeskinnet dag.

Jeg skal slå min græsplæne nu, og bagefter sidde med en kold øl og kigge ud over mit lille kongerige, min dejlige familie og senere gode venner, grill og specialøl… ved ikke lige om der kan optimeres meget mere på noget af dét 🙂

Go’ søndag!!!