Ferie, træning, fristelser og powerkaffe

september 5, 2017 0 Af Kristian Jørgensen

Har taget mig den frihed at sidde her på Malta, i skyggen, med en kold øl og min mac, for at skrive et lille indlæg. Dels om hvordan det går med at kombinere ferie og en kostplan, der går lidt imod normen, dels om træning i vand, på gedestier og i busser, og om smør i kaffen!!!
Vi skriver tirsdag d. 5. september 2017 og vi er kommet så langt ind i ferien at man er ved at have en rytme.
Der er unge mennesker der sover længe, men jeg vågner ca. 7 og prøver at få lidt morgenmotion før solen brænder igennem og gør al fysisk aktivitet ulideligt varmt.

Morgenløb med indlagt sprint

Efter en hård rejsedag, hvor kroppen var stresset både af mangel på søvn, skift i kost og ikke mindst skift i klima, var det skønt at vågne efter en virkelig dyb første nats søvn. Søndag morgen var fruen stukket af med min søster på en lang løbetur. Fint – jeg gider ikke løbe langt. Jeg tog løbeskoene på og tænkte jeg ville løbe en lille opvarmningsrunde og så tage nogle sprints.
Bedst som jeg skulle afsted ser jeg min bror i fuld løbeudstyr og vi beslutter at løbe sammen. Nu er vi jo et fint sted, så vi tog en tur på de ujævne og kupperede stier omkring ferieboligerne, og ned til vandet.
Det gav godt til benene at håndtere de ujævne klippestier, de gode fald og de ligeså gode stigninger. Vi løb ca. 20-25 minutter og da vi ramte ferieboligområdet foreslog jeg vi sluttede med lidt sprint. Det blev til 5 x ‘fornuftig’ sprint, hvor vi ikke pressede os selv mere end at led og sener kunne holde. En rigtig god og virkelig tiltrængt træning efter turen i bil til Billund og fly til Malta.

TRX på terassen

Mens jeg gik i gang med omelet og bacon, kom fruen og søster tilbage, og gik i gang med TRX træning på terrassen. Vi har en TRX med fordi min kone Lotta har fået den anbefalet af sin fys til nogle skulderøvelser.
Så mens omeletten brændte på fik jeg også kørt et lille cirkeltræningsprogram, med armbøjninger og mave, mens der blev kørt TRX og snakket om hvorvidt vi skulle lave morgen-yoga på et tidspunkt. Min søster er også ret så aktiv med træning, så mon ikke man kunne samle et lille hold.

Morgenkaffe med smør

Selvom omeletten blev lidt brændt, var det også godt at få et rigtigt måltid mad, og kaffe skulle der jo også til. Jeg har købt instant coffee som jo normalt ikke er noget jeg synes specielt godt om, men det er lige som at når man er på ferie, er der også nogle ting der er ok at få anderledes end hjemme – og noget man faktisk husker og som lige pludselig kan være rigtig godt.
Jeg lavede en stærk kop kaffe og kom i tanke om jeg havde hørt flere i mine podcasts snakke om at putte smør, kokosolie eller sågar æg i deres kaffe.
I supermarkedet havde jeg købt en rigtig smør fra Irland der hedder Kerrygold, også fordi jeg har hørt flere snakke om den. Måske har de ikke hørt om den danske Lurpak, som man også kunne få, men jeg tænkte den anden skulle testes.
Så jeg smed sgu’ en klat smør i min kaffe og daaaaamn, det var godt!!! Nu har flere set mig smide smørklatten i kaffen hernede og fok synes det er mega-underligt og lidt ulækkert, men hold kæft det er godt, og det er jo lige koffein-kick + fedt til hjernen, så det er på alle måder bare en super-power-drik. Kan anbefales!

Udfordrende travetur på gedestierne

Nå, jeg har en tanke om at træne noget forskelligt hver dag hernede, og fra vores tagterrasse havde jeg kig på en gedesti, der gik fra foden af vores ferieboliger og op til byen på toppen af bakken. Det er som om der sker noget når man ser sådan en bakke eller et bjerg… der må man bare op. Heldigvis var flere med på dén, både fruen der ville spare på løbebenene og min anden bror, der var klar med vandrestøvlerne.
Så… kl. 8.00 var vi klar til afgang og her var det allerede ulideligt varmt, men afsted skulle vi.
Vi kunne se bjerget og stien lå i skygge så tænkte vi kunne nå det før solen ramte, men nej. Vi havde sol på hele vejen. Afstanden var også svær at bedømme og på et tidspunkt tænkte vi det kunne blive en virkelig lang tur. Vi aftalte at vandre en time og se hvor langt vi kom.
Efter et par kryds af rigtige veje ramte vi stien og var i god tid, så vi var positive. Indtil vi ramte en afspærring med pulizia på og måtte ændre taktik.
Vi tog en gedesti til venstre i stedet for op, men blev stoppe af en lokal bonde, der dirigerede os tilbage. Da vi ikke ville trodse afspærringen gik vi tilbage, og gik så op på stierne bag ferieboligerne og vandrede dér til vi havde været afsted en time.
Så lige en gang cirkeltræning med squats, mave, ryg i TRX’en og armbøjninger på en solstol – og så spejlæg, bacon, tomater og agurk… og den fantastiske kaffe med smør.

75 minutters core-træning + ben og arme

Vi havde besluttet os til en tur til Valletta – en tur der med bus tager ca. 75 minutter. Det blev til en ekstra træning, som jeg ikke er sikker på min skadede arm/sene havde så godt af. Nå, træningen består i at du går ind i en overfyldt bus hvor du kun kan stå op. Så finder du forskellige greb og steder du kan holde og kompensere for bussens vilde sving, stigninger og nedbremsninger. Kroppen arbejder hele tiden. Ben og fødder holder balance, arme trækker og skubber, og maven er spændt for stabilitet.
75 minutter efter er du godt gennemarbejdet og klar til at vandre… i byen… på busturen hjem fik vi dog alle en siddeplads, og selvom jeg var liiiiiige ved at tilbyde en ældre mand min plads, blev der heldigvis et sæde fri foran som han kunne tage.

Øl, pizza og fodboldlandskamp

Danmark vandt sensationelt over Polen og endnu en kamp skulle spilles mod Armenien. En kamp der ville blive vist på storskærm i feriecentret. Vi havde besluttet at spise sent, men fodboldkampen gjorde for mit vedkommende at jeg skulle spise endnu senere, ved 20 tiden. Så fik man et par øl til kampen og blev lige pludselig tilbudt pizza af søster og hendes mand. Man kan sgu’ da altid lige spise en slice pizza? Jeg var ikke sulten og nok også lidt ‘mæt’ af øl og vidste jeg skulle spise senere, så jeg takkede pænt nej, og havde faktisk heller ikke lyst til pizza oveni øl.
Hjemme havde fruen bagt nogle svampe med ost og bacon i og så var der salat, oliven, ost og parmaskinke ved siden af… sammen med lidt iskold hvidvin i sommernatten – perfekt!!!

Morgendukkert – fra powerboat i krystalklart vand

Og så er der i dag. Vi havde snakket om en travetur til en nærtliggende borg vi før har besøgt, men i dag havde vi fået arrangeret en bådtur til nogle af de bedste snorkle-steder på Malta. Da vi var her tilbage i 2011 havde vi en super god bådtur, som vi ville gentage, dog uden besøgene til de mest turistede steder. Jeg havde arrangeret gennem vores tidligere kaptajn at vi kunne få en tur vi selv kunne bestemme, så kl. 9 var der afgang.
Så morgenens træning blev snorkling i de mest fantastiske områder – helt alene uden andre overfyldte turist-både. 3 timer med dyk, skumsprøjt og fuld fart udover det blå middelhav. Sundt for krop og bestemt også for sjælen.

Nu står den på middag på restauranten hele familien i aften, og jeg har tjekket jeg kan få bøf, salat og ekstra grøntsager istedet for kartofler, så nu skal der bare ædes igennem, og så må vi se hvad den står på af træning i morgen tidlig. Bring it!!!