FITFAT

Lever detox part II

Så er der gået en uge siden jeg skød min lever detox i gang, og status lige nu er – jeg har det fåååking fantastisk!!! Hvem skulle ha’ troet at en hele uge uden kaffe, alkohol og animalsk protein ville være sjovt?
Ok, lad mig steppe igennem ugen som den er gået på mest godt og lidt ondt.

Fastende fødselsdagsmiddag

Søndag aften til tirsdag aften fastede jeg. Det var faktisk hårdt denne gang. Startede mandag ud med en lang gåtur, så kroppen kunne få gang i forbrændingen. Dog kom den sædvanlige kaffe ikke, og ikke noget fedt el. lign., så måske var det grunden til at jeg ikke gik ind i fasten så ligeglad som jeg plejer. Det plejer ikke at være en udfordring. Jeg var mildest talt virkelig sulten mandag aften, som i øvrigt var min søns fødselsdag, og ikke superfedt at sidde og se de andre køre fødselsdagsmiddagen ind. Vi havde jo fejret knægten om lørdagen, hvor jeg jo gik all in, så et lille offer kunne jeg vel give.

Kitchari for the win

Kitchari vs. pommesTirsdag havde jeg en køretur frem og tilbage til Odense og et flere timers stillesiddende møde, så ingen problemer her. Jeg glædede mig dog vanvittigt til at komme hjem og lave den her indiske ret Kitchari, som jeg skrev om sidst. Og så glædede jeg mig til at træne.

Så hjem, svitsede en ordentlig bunke alle mulige indiske, østerlandske krydderier i kokosolie, snittede squash, hvidløg, og smed det i krydderolien sammen med spinat. Så smed jeg mungbønnerne i og spædede til med kyllingeboullion. Det duftede fantastisk, og så tod det og pruttede i næste 40 minutter, til mungbønnerne var så kogte at de sprækkede. Jeg var sikker på det var alt for stærkt, men damn det smagte godt!!!

Tog en halv liter vand med kreatin, og mine 3 EAA piller. Hver dag har jeg kørt marietidsel og NAC som beskrevet sidst, og fra tid til anden med et skud æble-eddike-cider i til dels at tage den ret kedelige smag fra marietidsel, men også pga. ciderens alkaliske egenskaber.
Havde en supergod hård træning.

Når kroppen udskiller giftstoffer

Onsdag samme grundprincipper, til frokost en stor salat druknet i olivenolie, men ikke andet. Kitchari om aftenen. Onsdag begyndte tegnene på detoxen at komme. Jeg har haft to dage (onsdag og torsdag) hvor jeg har været mere irritabel, træt og har haft en lille let hovedpine. Dog ikke noget der har været problematisk på nogen måde. Og så fredag har jeg bare haft det superfantastisk, og ligeså lørdag og i dag søndag, hvor energien er helt i top, kroppen føles velsmurt og let, og det føles som om det er en måned siden jeg startede på det her.

Ekstra skub i fedtforbrændingen

Der er også blevet smidt en del af det genstridige fedt på maven – vi er faktisk lige der hvor 4-pack er ved at blive til 6-pack, i hvert fald er der lang større markering af muskler disse dage. Og det giver jo god mening. Det genstridige fedt er der hvor alle ophobede giftstoffer gemmer sig, så når alt bliver rette ind for at rense ud og giver kroppen de bedste forhold at arbejde under, jamen så kommer vi helt ind til det giftige fedt, og væk med dét.

Supplerende lækkerier og lidt mave-hjælp

Så har jeg taget mig lidt friheder ift. den protokol jeg beskrev sidste søndag. Udover faste hver dag fra aften til middag som jeg plejer, har jeg udover salat til frokost og kitchari til aftensmad, og så spist æbler, chokolade og nødder. Alle ting har god effekt på en sund lever, så det har været mit treat, men også noget man skal passe på ikke at overspise med undskyldningen om at det er godt for kroppen.
2 gange har jeg spist… havregryn, og ikke glutenfri, men i går (lørdag) skulle jeg undervise i taekwondo i Viborg kl. 10-12 og tænkte jeg ville have en form for morgenmad. Jeg syntes også at de 4 foregående dages kitchari udover at rense mig ud, havde givet lidt sej mave, så jeg købte noget yoghurt naturel. Brød dermed med princippet om ingen mælkeprodukter, men fik gang i maven.

For meget energi på en håndfuld havregryn og grå smoothies

Grå smoothieSå morgenmad både i går og i dag før floorball (når jeg ikke kunne lave powerkaffe), var en skål yoghurt med grovvalsede havregryn (der ligesom mungbønner også tilskrives gode egenskaber ift. kostfibre, der hjælper med at rense ud i tarmsystemet og dermed også gøre leverens arbejde lettere. Eneste ‘ulempe’ med at starte dagen med masser af energi, var at jeg efter træning i Viborg kørte hjem… og tog op og trænede styrketræning i fitness. Der var bare noget energi der manglede at blive brændt af.

Jeg har også lavet de vildeste ‘grønne’ smoothies med avocado, agurk, kokosmælk, blåbær, og så ALLE de mange dåser og poser, der efterhånden fylder mere og mere; gurkemeje, spirulina, chlorella, maca, matcha grøn te, marietidsel, NAC (N-Acetyl L-Cystein), cacaopulver, kanel, chilipulver, alt kommer bare i og resultatet er mere gråt end grønt, men det smager fantastisk, og så lige med nogle cacao-nips ovenpå så det bliver lidt crunchy… mmmm….

Risotto på mungbønner

Mung-risottoMin kitchari holdt til fredag aften, hvor jeg strakte den sidste portion med dampet broccoli. Så lørdag aften var jo helt åben for madplaner. Min datter Sofia havde heldigvis i madkundskab lavet en lækker risotto med hokaido-græskar (vi er jo ved Halloween), og jeg havde samtidig søgt på risotto-opskrifter med mungbønner, så vi stod lørdag aften sammen og lavede hver sin hokaido-risotto. Sofia med almindelige risottoris og jeg med mungbønner, squash, gulerødder og masser af gurkemeje.

Det smagte fantastisk, og heldigvis var der lige nok til at jeg kan spise det igen i aften. Disclaimer!!! Jeg puttede en sjat hvidvin i min risotto, og så kom der også parmesanost på og i, indrømmet, total no-go, men altså… alkoholen i hvidvinen fik jeg og min lever jo ikke glæde af og osten… det var jo bare lidt, en lille smule 🙂

Uanset resultaterne af scanningen næste fredag, så kan jeg anbefale sådan en uges lever-detox både ift. vægttab og generelt velvære. Fantastisk at vågne om morgenen og føle sig top-tunet, klar og skarp. Og lækkert at ha’ fået mungbønner introduceret og også kitchari. Jeg skal på et eller andet tidspunkt kombinere den ret (som jeg er en ret basal grund-ret i Indien), med f.eks. stegt lever, når jeg nu igen må få kød på menuen.

Go’ søndag derude – næste søndag kan jeg berette om selve scanningen og måske allerede også resultater af blodprøver og leverscanning :-O

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *