FITFAT

Malta, ferie, afslapning og rolig fysisk aktivitet

Malta viewSå blev det tid til… mere ferie og træning? I går lørdag nat kørte vi til Billund og fløj til Malta igen igen, hvor vi landede ved 10 tiden. Vi har været her en del gange før, så denne gang er der ikke nogen egentlige planer om at se specifikke ting.

For mig er det primært afslapning, snorkling, rolig fysisk aktivitet, god mad og masser af kold hvidvin der er på menuen.

Ingen hård træning til mig

Infrared healing

Jeg har desværre overbelastet mit ene knæ sidste søndag, hvor jeg valgte bakkesprints som min træning. Jeg kunne allerede mærke det på min opvarmningsluntetur. Både hofte og knæ i højre ben spillede ikke rigtigt, men som flere nok kender, så tænker man at det nok går i sig selv, det skal bare lige være varmt.

Det gjorde det ikke, så jeg har taget det meget roligt siden. Brugt varmelampen, som har lettet lidt på irritationen, lavet øvelser med elastik, let og fokuseret styrketræning af knæleddet, og så selvfølgelig fuld tryk på styrketræning i resten af kroppen og endnu en gang yoga i tirsdags.

Sidste uge før ferien

Så jeg har fulgt min protokol fint, med 24 timers faste mandag, kost og træning som sædvanlig, MEN… torsdag aften fik jeg lige et par glas vin, simpelthen fordi jeg havde lyst, og måske sådan en, præ-ferie-forventings-glæde. Nu var der kun én dag tilbage! Nuvel, tog så lige en 24 timers faste fredag og styrketrænede som planlagt også fredag aften, hvilket jeg nok aldrig har gjort før. Min søn Oscar tog med og man må sige at fitnesscentret sådan en fredag aften klokken 19 er meget stille.
Gik i seng kl. 22.30 og vågnede 01.30 hvilket passede fint da vi skulle afsted kl. 02. Op med alle folk og så afsted. Jeg behøver ikke bruge tid på at fortælle om rejsen for den var ca. 100% identisk med sidste år, som du kan læse om her.

Alternativ til den varme morgenløbetur

I dag vil jeg bare fortælle om en fantastisk morgen. Det bliver rigtig hurtigt varmt her, så medmindre man er oppe ved 7 tiden er det næsten ulideligt at lave hårdere fysisk træning som løb. Derfor er det måske ok at det primært bliver gåture, svømme/snorkle og morgen-yoga. Ja, ikke fordi jeg er blevet yoga-mester på 2 gange yogatime, men som jeg skrev om efter min første time, så er der rigtig mange øvelser og principper jeg kende fra taekwondo, så lad os sige jeg lave morgen-udstrækning, for ikke at fornærme de hard-core yoga-udøvere.

En dejlig søndag morgen

Så… i går holdt vi os vågne til ca. 22, selvom det var hårdt og vi sad og nikkede og småsov hele dagen. I seng og gik ud som et lys. Op et par gange i nat, vand, tisse, varmt, lagen, myggestik… the usual, men en dejligt nats søvn og dejligt at vågne i morges ved 8 tiden og som det første bare tænke – en dukkert i havet.
Min kone Lotta plejer også at løbe når vi er hernede, men skal snart opereres i knæet, så hun er ligesom mig også på den alternative rolige fysiske udfoldelse. Vi startede derfor morgenen(efter et stort glas koldt vand og en kop kaffe UDEN smør eller fedt) med at gå ned til havet (en gå tur på 15-20 minutter) og svømme 20-30 minutters tid. Gik hjem, og så kørte jeg en kort effektiv cirkeltræning i vores skyggefulde gård med 20 armstrækkere på en stol, 10 squats, 10 dips på stolen og dén omgang 5 gange. Det gav varmen, men ikke ulideligt, og så et iskoldt bad, for også at skylle havsaltet af.

Omelet og videoredigering

Så lavede jeg en god omelet, med champignon, løg, tomat og ost og så sad vi og spiste i gårdhaven, mens der begyndte at komme store og små børn ud fra værelser og de omkringliggende huse.
Jeg har en masse grej med i år, da alle unger synes det er sjovt at vlogge og lave film fra ferien, så jeg nuppede et go-pro med i morges og har så lige klippet denne lille film for at give jer et indtryk af sådan en dejlig, afslappende, meditativ Malta-morgen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *