FITFAT

Sæt dit kalorieindtag op og tab dig

Her i januar har jeg tracket min kost og mit kalorie indtag, for at se om der er noget der skal justeres her efter jul og nytår. De fleste kender grundprincippet om, at man for at tabe sig skal forbrænde flere kalorier end man indtager. Dog skal man hele tiden huske på at kroppen er umådelig dygtig til at tilpasse sig. Lige nu er jeg på et kalorie-indtag på omkring 1700 om dagen, hvilket ikke er ret meget for en mand som mig. Taber jeg mig i mit kalorieunderskud… næhhh…

Sæt kalorierne op og øg din forbrænding

Når jeg så gerne lige vil tilbage på den gode kurs her efter jul og nytår, så vil man automatisk tænke at man skal i kalorieunderskud, dvs. spis mindre og træne mere, så forbrænder vi hurtigt de overflødige kilo, MEN… når jeg er nede på et i forvejen meget lavt kalorie-indtag, træner mine normale 3 x styrketræning, gåturene og floorball, så skal jeg tænke mig om. Når jeg ikke taber mig i et kalorieunderskud tyder det på at min forbrændning er kraftigt reduceret – min krop strækker simpelthen sine energidepoter så langt som muligt.

Større muskler, større forbrænding

SÅ… jeg skal i gang med en periode som de fleste vil opfatte direkte modsat af sund fornuft. Jeg skal øge mit kalorieindtag, så min forbrænding går op. Samtidig vil jeg have mere energi til at bygge muskler, og større muskler betyder også øget forbrænding. Man øger ikke muskelmasse i et kalorieunderskud, man kan vedligeholde muskelmasse, men også tabe muskelmasse, og jeg synes jeg går og taber lidt muskler.

Løft tungt, bliv stærk

Morgenmad tilbage på agendaen

Det er dog ikke ligemeget hvad jeg gør for at øge mit kalorieindtag. Det er ikke som de unge i fitnesscentret der undskylder deres indtag af junkfood med at de ‘bulker’. Mit kalorieindtag skal komme fra rigtig mad, og jeg har ét sted hvor jeg hurtigt kan ændre og få oppet indtaget. Morgenmad. Jeg spiser jo normalt ikke morgenmad, og det har min krop i hvert fald vænnet sig til, for jeg er aldrig mere sulten om morgenen… undtaget hvis jeg har spist brød eller mad med flere kulhydrater end normalt (hvilket er meget få eller ingen). Det slår næsten aldrig fejl. Kulhydrater aftenen før – sulten om morgenen?

Morgenmad tilbage på programmet

Faste stadig en del af planen

Jeg vil derfor den kommende periode sørge for at mit sidste måltid på dagen bliver aftensmad omkring kl. 18 og at jeg så tager noget morgenmad når jeg møder ind på arbejde kl. 8-9 stykker. På den måde har jeg stadig min 12+ timers faste/oprydning i kroppen, og så bumper jeg kalorierne med en god morgenmad, enten nogle grønne smoothies med kokosolie, omelet eller andet. Bare dén ændring skulle gerne få mine kalorier op over de 2000 og så skal jeg yderligere op, og her er flere madvarer med sundt fedt essentielle. Så avocado, olivenolie, mandler o.lign. og så mere cremefraiche, sødmælk i kaffen, smør osv. osv. et indtag på lige knap 3000 er målet.

Træn tungere, bliv stærkere

Træning skal jeg ha’ rusket op i… jeg er rigtig dårlig til at ændre i mine rutiner, så træningen bliver ofte sat sammen af de samme øvelser, men jeg skal fokusere mere på tunge løft, når nu kroppen har rådighed over flere depoter at tage af for at bygge muskler.

Svedeture og kolde bade for hjerne og hjerte

Sauna og koldtvandsbade kører jeg stadig minimum én gang om ugen. Det er ikke kun ift. vægttab, men mere pga. alle de andre gode egenskaber der er med sauna og koldt vand.

Glæder mig til at berette om udfaldet af denne strategi, og til at se hvad der sker når man igen tvinger kroppen til at arbejde anderledes.

Go’ søndag derude 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *