FITFAT

2019 recap og et kig fremad

Så er 2019 afsluttet og vi kigger ind i 2020. Derfor et 2019 recap og et kig fremad på hvad der skal ske i 2020.
Har siddet og læst både mine december januar indlæg fra 2017 og 2018 og der er ting jeg IKKE fik gjort så meget som ønsket i 2019. Meditation har jeg faktisk slet ikke arbejdet med… og dog… sammen med sauna/koldtvandbade som har været det store i 2019, så er det jo også her jeg mediterer. For meditation behøver ikke være siddende i lotusstilling.

Meditation er mange ting

Det er mere at fokusere sin tankevirksomhed på ingenting, koncentrere sit åndedræt og slappe af i kroppen og hovedet. Dét gør jeg i saunaen, men også når jeg sætter mig i bilen efter en arbejdsdag. Jeg renser hovedet for dagens opgaver og omstiller mig til at komme hjem så jeg kan være dér 100%. Så lidt meditation alligevel.

Taekwondo og traktordæk

Taekwondo var også på listen af ting jeg ville gøre mere. Jeg har ikke gjort meget, men et par gange har jeg selvtrænet i klubben og i sommers fik jeg opfrisket mine teknikker om morgenen i haven, hvor jeg gik figurøvelser og fik alle dem på plads.

Dækster min gode ven

Så blev 2019 også året hvor jeg fik mit traktordæk. Det er sjov og go’ træning, når ens gåture eller hiit træning på den lille bakke ved siden af huset, skal suppleres. Jeg har fået brugt Dækster meget, men ikke så meget her i efterår/vinter. Det er lidt en sommer-aktivitet, men jeg flippede ham lige før nytår, for at undgå at nytårsløjer skulle give mig en hård 1. januar med at hente Dækster nedenfor skrænten ved vores hus.

Sløset med kulhydraterne

Jeg har ikke været så striks med kosten i 2019. Måske fordi jeg ved hvad der virker og derfor kan blive lidt ligeglad. Så undskylder man et øget kulhydrat-indtag med at man carbloader, eller man gør det fordi man ved man hvis man tager lidt på hurtigt kan vende det igen. Der har dog været perioder, hvor der har været for lidt fokus på de gode dyder, hvilket har givet en øgning i vægt, og især i årets sidste måneder, der også var præget af øget stress, hvilket også sætter sig på sidebenene.

Bad carbs… just bad

Too low

En af udfordringerne i 2019 var at jeg ikke ville være FOR low-carb, da jeg kunne mærke det begyndte at gå ud over min energi, hvilket kan tilskrives et lavere testosteron-niveau. Det prøvede jeg at vende både med at træne tungere styrketræning, men også at øge mit kalorieindtag, for at få min forbrænding op igen… jeg var simpelthen blevet for langsom i forbrændingen. Og det virkede, men jeg fandt ikke helt balancen, så det er et mål i 2020.

Alt er proces – vi arbejder videre

Og alt er jo proces, så det er ikke med at nå målet, men at finde ud af hvad der sker undervejs og bruge det der virker fremadrettet.
Ift. nytårsfortsætter dette år er der ikke noget jeg skal implementere eller starte på… men jeg skal tage en ting ud af ligningen. Alkohol – det har været lidt for nemt at tage et glas også på hverdagsaftner, så dér skal lige en prop i, så jeg hopper med på Hvid Januar, som vi iøvrigt selv har lavet filmene til 😉

God søndag derude og godt nytår!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *