Sommerprotokol tirsdag uge 1

juli 31, 2018 0 Af Kristian Jørgensen

48 timers faste

God suppeDet blev til en 48 timers faste, som jeg afsluttede i dag, tirsdag uge 1 af mine 3-4 ugers back-to-basics. Jeg lavede en rigtig god bonebroth-suppe med kokosmælk, citron, ingefær, aged garlic, lidt chili og masser af gurkemeje. Jeg faldt over den på den her video, hvor du også kan høre om fordele ved faste.

Når man har fastet gælder det om både at reetabelere en god tarmflora, men også styrke den tynde hinde der beskytter vores tarmsystem og her har suppen ovenfor en masse gode egenskaber, der også forklares grundigt i videoen jeg har linket til ovenfor.

Autofagi

24 timers faste øger det der hedder autofagi med 300%, dvs. den proces hvor celler spiser sig selv…  det er en naturlig del af en celles livscyklus, der hjælper cellen til at reparere og vedligeholde sig selv. De nedbrudte bruger cellen til at regenerere, dvs. autofagi bruger cellens byggesten hvor der er mest brug for dem. Samtidig er kroppen gået over til ren fedtforbrænding og jeg har kunnet mærke kroppen smider en masse vand. Jeg har drukket rigtig meget vand, men også skilt mig af med rigtig meget.

Kimchi og EAA

Så med en glad mave, nappede jeg lige lidt kimchi for også at få nogle gode bakterier ind i systemet og så 3 EAA tabletter da jeg ville op og træne. Trods den virkelig trykkende varme havde jeg en supergod, kraftfuld træning og havde masser af energi og ingen ubehag. Nu står den på afslapning og netflix mens jeg ligger på gulvet med ryggen på en foamroller.

Bryder kaffe din faste?

Jeg drikker fortsat vand og glæder mig så til min kaffe i morgen, og nå ja, jeg har faktisk drukket ren sort kaffe. Min powerkaffe bryder i princippet en ren faste, da der jo med smør og kokosolie er kalorier i. Jeg synes ikke det er et problem da det blot giver kroppen en idé om at der kommer lidt fedt ind, så den kan bibeholde en høj forbrænding i stedet for at begynde at spare på brændet. Jeg synes man kan eksperimentere, men det gik fint med ren kaffe, så måske trækker jeg den med et decideret kalorieindtag til frokost i morgen.

Vender tilbage med onsdag i morgen 😉