Det virker det virker og ikke kun på mig!

september 17, 2017 0 Af Kristian Jørgensen

Sikke en fantastisk søndag morgen. I dag stod jeg op kl. 7.00 for at tage med til floorball her 4,5 md. efter jeg fik revet min biceps af ved netop floorball. Min fys har egentlig bedt mig vente til sidst i november, da senen i sig selv skal ha’ 8 md. til at hele helt op, men det er ikke så meget den svage sene, der er problematisk, det er mere risikoen for at falde igen.
Nuvel – jeg lovede mig selv at spille forsigtigt og jeg spillede de fulde 2 timer uden problemer. Det var helt fantastisk at være tilbage, og give den gas. Og en forskel fra sidst jeg spillede og nu, var at jeg ikke tænkte på at de to timer forbrændte x antal kalorier… nu var det kun fordi det er pissesjovt!!!

Et kilo om dagen – altså i vægttab

Det der gjorde min søndag endnu bedre var at høre fra to jeg spiller sammen med, og som også er hoppet på fitfaf-formlen, at de har tabt sig. En har smidt 5 kg. på kort tid og den anden er nede på 74 kg. Det har han ikke har været nede på i mange år. De finder deres egen vej og finder ud af hvad der virker og ikke virker.
Min ene bror ringede efter vores tur til Malta og spurgte ind til mine sære madvaner, og nu er han også startet. Han startede i mandags, og har nu kørt en hel uge – med et vægttab på ca. 1 kg. om dagen!!!

Feedback fra fitfatfyrene

Jeg har bedt alle om at dele deres erfaringer med mig, så jeg kan finde ud af hvad der virker for den enkelte. Selvom fitfat-principperne vil gavne og ha’ høj effekt på 90% af alle der prøver, så er det ikke en one-size-fits-all. Vi har forskellige tolerancer ift. forskellige fødevarer, og vi kan have vidt forskellig udgangspunkter og omstændigheder der gør at processen kan være forskellig.
Udover den bedste feedback, at alle der er hoppet på, taber sig… og taber sig hurtigt. Så hører jeg også at de oplever et højere energi-niveau, at det ikke er så svært som forventet at udelade bestemte fødevarer, at det er rart ikke at skulle tænke på vægt hele tiden.
Én spiser også generelt mindre, fordi han synes det er lidt tidskrævende altid at lave store madprojekter om morgenen, men så kalder vi bare dét faste, og det har også sin berettigelse.
En spiser græsk yoghurt om morgenen – fint, det kan faktisk bidrage til at give den sunde tarmflora, hvis ikke man vil spise rådden kål – kimchi som jeg har gjort i en uge nu. Min søn har faktisk lige spist det her til morgen og sagde ‘det smager da fint nok’ og ca. 5 minutter efter ‘øhhhh, sætter det lige gang i maven eller hvad?’ hvorefter han gik på toilettet 🙂

Gode råd og flere inputs til begyndere

De ting jeg typisk bliver spurgt om, er om det ikke er svært at undgå de forskellige fødevarergrupper, hvad man kan spise til morgen, middag og aften. Jeg tror det er lettes at starte helt simpelt. Ikke begynde med at finde de vildeste paleo-opskrifter på fantastiske retter og alle paleo-erstatningerne for brød (som der er rigtig mange og gode af). Ikke fordi det er dårligt, men fordi så arbejder man helt fra de basale pricipper og kan så efter 2-4 uger begynde at eksperimentere med dét man synes man mangler, eller har sværest ved at undvære.
Min bror har en stor kærlighed til pasta, og havde fundet nogle fine sojabønnepasta-produkter, som han spurgte mig om de ikke kunne bruges. Han læste så både ingredienser og næringsinformation og droppede dem. Udover at de er høje i stivelsesindhold, havde de også et højt indhold af kulhydrat, og så støder jeg i min research oftere og oftere på at soja er noget man skal holde sig helt fra, og især kvinder, da der er noget med at der er noget i soja, der minder om nogle kvindelige hormoner og som går ind og gør mere skade end gavn. Skal nok vende tilbage til dette i et særskilt indlæg.

Lyt til kroppen og gør det du synes giver mening

I dag spillede jeg to timers floorball på en morgenmad bestående af 3 små skiver stenalderbrød med ost og skinke og en kop powerkaffe (kaffe med en klat smør… jeg er blevet afhængig!).
Ved ikke om det er min kondition der er dykket lidt efter ikke at ha’ lavet højintens træning i mere end 30 min., men jeg var liiiiidt tømt for luft i perioder. Oplevede også en let svimmelhed efter et par sprints.
Hvis det er noget jeg med tiden kan se er vedvarende har jeg intet problem med at tilføre min morgenmad før floorball nogle ekstra kulhydrater, f.eks. i form af hvid ris (hvid ris er kun stivelse og kulhydrat og det er det eneste jeg er ude efter. Brune ris har et højt indhold af forskellige toxiner, vi ikke har brug for i kroppen), noget sweet potatoe eller… måske endda en lille skål… havregrød!!!
Jeg ved det ikke endnu – lad os se hvad der sker.

Nu tænker jeg efterhånden at et varmt bad vil gavne, ikke bare mig, men også dem der er omkring mig, og så tror jeg bare jeg vil nyde min søndag og ønske dig en fantastisk en af slagsen 🙂
I får lige et billede af dagens 2. morgenmad som lå godt i sækken efter floorball-kampen. En kæmpeomelet med masser af bacon, ost og så lige resterne fra en ratatouille vi fik forleden… og så lige lidt rådden kål OG min power-kaffe i min SpiceGirl kop… GIRLPOWER 😉