Er c-vitamin mirakelkuren mod alle sygdomme?

december 3, 2017 0 Af Kristian Jørgensen

Denne uge har stået i c-vitaminens tegn. Efter at have hørt en podcast om hvilken effekt c-vitamin har på vores immunforsvar har jeg testet lidt med at øge min daglige dosis. Samtidig har alle i familien pånær undertegnede været syge og snottede og mest ramt har fruen været. Det har betydet jeg har kunnet teste effekten af c-vitamin på hende, selvom jeg jo helst selv vil være forsøgskanin.

Vi producerer ikke selv c-vitamin ligesom alle mulige andre skabninger

Vi er en af de eneste skabninger på denne jord, der ikke selv producerer c-vitamin i kroppen. Derfor er vi afhængige af at få c-vitamin gennem kosten. Grøntsager, frugt og kartofler er kilder til c-vitamin, men i og med kvaliteten af vores fødevarer er dalet i takt med at de masseproduceres, så er det svært at få rigeligt med c-vitamin.
Og c-vitamin er godt i rigelige mængder og det er svært at få FOR meget c-vitamin. I en normal vitaminpille er der måske 80 mg. I den podcast jeg hørte indtog Dr. Andrew Saul 15000 mg om dagen!!!
For at kurere influensa, forkølelse og lignende kan man indtage c-vitamin løbende over dagen, indtil feberen forsvinder. Man tager f.eks. 500 mg c-vitamin piller hver 10. minut. indtil man har det bedre. Begynder man at få rumlen i maven og tiltag til diarré stopper man og tager 1000 mg hver tredie time. Registrér hvor mange gram du er oppe på når maven begynder at protestere, så har du en formodning om dit max til en anden gang.

Ikke kun c-vitamin mod forkølelsen

Der er masser af eksempler på hvordan behandling med høje doser c-vitamin kan kurere de fleste af vores kritiske sygdomme. Ikke kun influensa og forkølelse, men kræft og Alzheimers. Som jeg skriver om andre steder har det igen at gøre med betændelse i tarmsystemet, hvor c-vitamin som et kraftigt anti-oxidant, bekæmper betændelsen. Og hellere forebygge end at helbrede på bagkant, så jo mere vi kan komme sygdom i forkøbet ved at give kroppen rigeligt med c-vitamin jo bedre.
Det betyder også at de små sygdomme undgåes, fordi kroppens immunsystem er stærkt og klar til at bekæmpe f.eks. forkølelse og andet vi udsættes for.
Og hov… jeg har stadig fruen på relativt højt indtag af c-vitamin. Hun har ikke fået bugt med influenzaen, men siger at hun holder feberen nede. Hun er ramt af flere omgange og denne gang nåede infuenzaen at få godt fat, før jeg kom med de hjælpende vitaminer. Nu må vi se om der er noget i det. Jeg skal selv følge med i effekten af et højere daglig indtag. Om man bliver friske, skarpere, mindre modtagelig over for sygdom osv. Indtil videre er jeg ikke ramt af noget som mange i denne periode, men det vil jeg ikke kun tilskrive en uge med højere indtag af c-vitamin. Det er nok nærmere et generelt styrket immunforsvar pga. fitfat-formlen.

Man kan undre sig over at c-vitamin ikke for mere fokus, hvis det virkelig har så stor effekt på især de meget kristiske sygdomme. Dr. Andrew Saul beretter en kedelig teori om at c-vitamin er meget billigt… og at det derfor er en bedre forretning at sælge dyre kræftbehandlinger. Hmmm…

Det blev et kort indlæg denne gang – er man interesseret i at høre hele interviewet med Dr. Andrew Saul og hans meget intense forhold til c-vitamin kan du fange det her.